Wie begin 2020 had voorspeld dat er een nieuwe financiële crisis zou komen werd waarschijnlijk voor gek verklaard, maar hij of zij kreeg een paar maanden later immers toch gelijk.
Inmiddels zijn we ruimschoots over de helft van het jaar en hebben vele noodgedwongen gebruik moeten maken van financiële steun via de overheid, weliswaar in de vorm van een gift of lening, of indien mogelijk andere steun.
Nu die financiële steun gaat veranderen betekent dit ook dat de impact van de coronacrisis pas duidelijk zal worden. De verwachting is dan ook dat de vraag naar hulp zal toenemen inzake financiële problemen, maar ook dat er nieuwe doelgroepen bij zullen komen.
Ook voor werkgevers kan dit betekenen dat ze te maken krijgen met loonbeslagen. Waar er voorheen geen besef was van een financieel probleem bij een werknemer, immers er was geen sprake van loonbeslag, zou dit nu wel eens het geval kunnen zijn.
Voor werkgever is het dan ook van belang om goed te weten hoe om te gaan met loonbeslagen, maar ook om te kijken welke werknemer hulp nodig zou kunnen hebben bij het oplossen van zijn of haar financiële problemen. Financiële problemen kunnen immers leiden tot verzuim en verminderde arbeidsproductiviteit.
Wil je nu als werkgever verdere escalatie van financiële problemen voorkomen bij jouw werknemer, schakel dan tijdig een hulpverlener in. Je personeel is immers je belangrijkste bedrijfskapitaal. Je kunt ons bereiken via + 31 43 711 2213 of stuur een e-mail naar info@driepasbewindvoering.nl.