We geven steeds vaker en steeds meer onbewust geld uit aan kleine goederen. Het besparen op uitgaven zoals energie of verzekeringen is voor de meesten wel bekend, maar dit zou bijvoorbeeld ook kunnen op koffie onderweg, het eten van een luxe broodje in het attractiepark of de boodschappen.

Hoe vaak komt het immers niet voor dat je een kop koffie onderweg neemt, of gaat voor dat luxe broodje in het attractiepark. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je een overzicht maakt voor jezelf en dat je zaken begroot. Zet bijvoorbeeld in een Excel bestand jouw inkomsten en uitgaven of doe dit ouderwets in een huishoudboekje. Zo kun je namelijk heel overzichtelijk vastleggen welk deel van je inkomsten mag worden besteed aan welk soort uitgaven. Het voordeel hiervan is dat je niet over een bepaald budget heen kunt gaan.

Mocht je nu toch hulp nodig hebben bij het opstellen van een huishoudboekje of geholpen willen worden bij het beheren van je financiën, neem dan contact op met Driepas Bewindvoering. Wellicht dat wij jou kunnen helpen bij jouw ‘’lattefactor’’.

Bron: https://www.nu.nl/geldzaken/5816598/altijd-langs-de-koffiebar-door-onbewuste-uitgaven-ben-je-zo-50-euro-armer.html